Vain IsälleViisi hauskaa ja mielenkiintoista harrastusta isälle

Viisi hauskaa ja mielenkiintoista harrastusta isälle

Isänä olo ei ole helppoa, mutta se ei tarkoita etteikö heilläkin voisi olla hauskaa. Vietät sitten aikaa lapsiesi tai puolisosi kanssa, voit silti luoda aikaa omille harrastuksillesi. Tässä kohtaa elämää varmasti tiedät jo omista kiinnostuksen kohteistasi ja intohimoistasi, mutta jos olet isä joka etsii jotain uutta harrastuksien suhteen, tulit oikeaan paikkaan. Jokainen lapsi haluaa mahtavan isän, jolla on intohimoa elämää kohtaan. Jos olet isä ja luet tätä, tässä on sinulle hyviä harrastuksia.

Valokuvaus


Tarvitsetko harrastuksen? Valokuvauksen oppiminen on yksinkertainen ja mielenkiintoinen tapa viettää vapaa-aikaasi. Isänä sinulla on varmasti nuori lapsi kasvamassa kanssasi, mieti jos voisit ikuistaa upeat hetket lapsesi kanssa kameran avulla! Isille, jotka matkustavat, kameran ottaminen mukaan bisnesmatkoille voi olla hyvä tapa rentoutua. Sinun ei myöskään tarvitse olla ammattilainen nauttiaksesi valokuvauksesta, käyttämällä yksinkertaisia valokuvausvinkkejä jokaisesta voi tulla parempi kuvaaja! Valokuvaus on helppo aloittaa – voit käyttää puhelintasi tai ostaa aloittelijalle sopivan ammattilaiskameran, jolla saat otettua isyydestä kaiken irti!

Bloggaus


Bloggaus on toinen mielenkiintoinen harrastuksen aihe isille. Isänä oleminen on uskomatonta, siinä voi oppia ja elää yllättävän paljon aikaisempaan elämään verrattuna. Joten miksi et jakaisi ajatuksiasi tästä elämästä blogin avulla? Yleensä miehet eivät tykkää jakaa tunteitaan, mutta tämän ei pitäisi estää sinua yrittämästä. Tunteiden esilletuominen isänä on mahtavaa – blogin pitäminen voi resonoida muiden isien kanssa, mutta voi myös luoda oman vanhempien verkoston nettiin! Muutaman vuoden jälkeen blogisi toimii muistoina upeista hetkistä vanhemmuudessa, joten älä ujostele liikaa blogin aloittamista ja ajatuksiesi jakamista. Äläkä huoli jos et ole kirjoittanut tai aloittanut blogia aikaisemmin – tähän löytyy monia ohjeita ympäri nettiä.

Puutarhanhoito


Kun tulet vanhemmaksi, voit tuntea luonnollista yhteyttä rauhaan ja rentoutumiseen. Luonto rentouttaa kaikkia ja puutarhan hoidon aloittaminen harrastuksena voi auttaa sinua stressin ja ahdistuksen kanssa. Kun lapsesi kasvaa, voit myös auttaa heitä oppimaan puutarhanhoidosta ja luoda rauhoittavan suhteen kasveihin ja luontoon. Oman puutarhan pystyttäminen ei myöskään ole liian hankalaa, eikä puutarhanhoidon tarvitse olla vain vanhojen ihmisten harrastus. Itse asiassa enemmän ja enemmän 30-40-vuotiaita miehiä on aloittanut puutarhanhoidon.

Liikunta


Vaikka liikkuminen ei ole pelkkä “harrastus”, se on silti hyvä tapa käyttää vapaa-aikaasi ja saadaksesi mahdollisimman paljon irti päivästäsi. Isälle ‘dad bodysta’ eroon pääseminen voi olla hankalaa – mutta urheilemalla vähän joka päivä voit päästä takaisin kuntoon. Kysy itseltäsi – etkö haluaisi lapsesi kasvavan isoksi ja olevan ylpeä isänsä ulkonäöstä ja terveydestä? Varmasti haluaisit sitä, joten lopeta tekosyiden keksiminen ja ala urheilemaan. Etsi läheltäsi joko liikuntatunti tai sali ja aloita tänään. Tulevaisuuden itsesi tulee kiittämään sinua. Plussana tästä sinusta tulee urheilupositiivinen vanhempi lapsillesi, joka on aina hyvä asia lapsesi terveyden kannalta.

Vedonlyönti

Moni isä tykkää seurata urheilua TV:stä. Esimerkiksi formuloista ja jääkiekosta voi myös lyödä vetoa. Parhaimmillaan vedonlyöntiharrastus voi olla myös tuottavaa. Apuna voi käyttää Pivekunkun pitkävetovihjeitä. Kyseisellä sivustolla käyttäjät tarjoavat vedonlyöntivihjeitä ja voit hyödyntää heidän vedonlyöntibonuksia, millä tehdään voittoa pitkässä juoksussa. Tällä tavalla saat urheilun seuraamiseen lisäjännitystä tuottavasti. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Kokkaus


Miesten kokkaus on ollut keskustelunaihe pitkään – jotkut miehet tykkäävät olla keittiössä, kun taas jotkut ajattelevat sen olevan naisille suunnattua tekemistä. Jos olet vanhempi, sinun pitäisi pystyä kokkaamaan perusaterioita. Voit aloittaa yksinkertaisista aterioista ja siirtyä hiljalleen erikoisempiin aterioihin. Kokkaavat isät voivat myös siirtää oppejaan lapsilleen ja täten opettaa kokkauksen tärkeyden jo varhaisessa vaiheessa elämää. Ajattele, että voit yllättää lapsesi heidän lempiateriallaan, eikö se olisi upeaa? Lapset tulevat olemaan mielissään siitä, että heidän isänsä osaa kokata hyvin.

Loppusanat

On liian monta harrastusideaa, joista valita. Tässä on vain alku. Muista aina, että on hyvä tehdä jotain mielenkiintoista ja hauskaa itselleen. Kun lapsesi näkee sinun olevan kiinnostunut jostain aiheesta, he kehittävät omat mielenkiinnon kohteensa. Näin voit viettää aikaa perheesi kanssa ja kasvattaa fiksuja ja luovia lapsia helposti. Toivottavasti tämä lista inspiroi sinua olemaan isä, jolla on harrastus (tai kaksi) elämässään.

Artikkeleita

Lisää artikkeleita