Vain ÄidilleMistä parisuhteelle aikaa lapsiperhearjessa?

Mistä parisuhteelle aikaa lapsiperhearjessa?

Yhden lapsen perheissä parisuhdeaika alkaa silloin, kun se yksi kullannuppunen ummistaa silmänsä. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että molemmat vanhemmat tekevät päivätöitä eivätkä harrasta iltaisin mitään. Monilapsisissa perheissä kaikki on hankalampaa.

Miksi parisuhdeaikaa pitäisi edes olla?

Olen mieheni kanssa yhdessä, koska HALUAN OLLA HÄNEN KANSSAAN. Koska minun on parempi olla hänen kanssaan kuin yksin. Menimme kihloihin, menimme naimisiin, ostimme asunnon ja hankimme lapsia. Tältä pohjalta on ihan luonnollista, että haluan viettää hänen kanssaan myös kahdenkeskistä aikaa. Toisille kahdenkeskinen aika tarkoittaa yhteistä televisionkatseluhetkeä lasten mentyä nukkumaan, mutta minä haluan päästä mieheni kanssa kahdestaan myös pois kotoa. Olen tällä hetkellä lasten kanssa kotona, joten vietän kotona muutenkin ihan liikaa aikaa. Kotona on vaikeaa irrottautua kotiäidin roolista.

Miten parisuhdeaikaa voi järjestää?

Meille parisuhdeaika on leffareissu tai yhteinen illallinen ravintolassa, se riittää! Tällä hetkellä en kaipaa romanttisia kylpylälomia tai ulkomaanamatkoja, niiden aika on taas joskus myöhemmin. Pyrimme käymään ulkona kahdestaan noin kerran kuukaudessa. Niinä iltoina jomman kumman vanhemmat tulevat meille muutamaksi tunniksi hoitamaan lapsia. Yleensä pyrimme ajoittamaan lähdön niin, että lapset ovat käymässä nukkumaan, ja isovanhempien tehtäväksi jää vain iltasadun lukeminen ja unilaulojen soittaminen.

Entä jos ei turvaverkkoa ole?

Tiedän, että olemme hyvin onnekkaita, kun molempien vanhemmat ovat vielä yhdessä ja asuvat järjellisen matkan päässä meidän kodistamme. He ovat eläkkeellä mutta hyväkuntoisia ja viettävät lasten kanssa mielellään aikaa. Kaikilla ei ole turvaverkkoja, ei lähistöllä asuvia vanhempia tai muita sukulaisia. Heille parisuhdeajan järjestäminen voi olla haastavampaa, mutta ei silloinkaan mahdotonta. Monilla tuttavaperheilläni on erittäin hyviä kokemuksia esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliiton välittämistä lastenhoitajista. Myös muita lastenhoitajia välittäviä palveluja on. Voit myös kysellä hoitajia lähialueen facebook-ryhmästä tai tutuiltasi, joiden tiedät käyttäneet ulkopuolista laskenhoitajaa.

Minä uskon, että jos parisuhteessa on perustavanlaatuisia ongelmia, esimerkiksi kauhuelokuvareissu kerran kuukaudessa ei todellakaan pelasta liittoa. Lopulta parisuhteen kannalta tärkeintä on kuitenkin se ihan perusarki ja se, miten kumppanit huomioivat toisiaan arkisissa tilanteissa. Pienet asiat saattavat olla merkityksellisiä, kuten esimerkiksi se, että valmistaa kumppanille aamupalan kerran viikossa.

Kirjoittanut Emmi

Artikkeleita

Lisää artikkeleita